Írásaim


Gyakran teret engedek a kiáramló gondolataimnak nem csak szóban, társaságban, táborokban.
Időnként egyedül is egy esti séta után. Így születnek az írásaim.
Ezentúl itt meg is osztom veletek.


Veszteség

Már kisgyerekként arra nevelnek bennünket, hogy versengjünk és győzzünk. Kezdve az óvodai egymás elleni csatákkal, folytatva az iskolai sorversenyekkel.  Arról nem is beszélve, ha nem sikerül győzni, akkor elindul a trauma folyamata. Egy végeláthatatlan ringlispílbe ültetnek be mindenkit.

Soha ne mondd

Mindenki, aki egy kicsit is foglalkozott már önmaga megismerésével, előbb utóbb felismeri az életében az ismétlődéseket. Ezek az ismétlődések el tudnak vezetni bennünket azokhoz a részleteinkhez, amik körbe vannak bástyázva az igazságainkkal, hiteinkkel, félelmeinkkel. Nem mindig egyszerű felismerni ezeket a jól megalapozott összetevőket, és ha fel is ismerjük őket, elfogadni, hogy tőlünk erednek, az már egy komoly kihívás.

„Akkor mégis hogyan tovább?”

Ahogy az előzőekben is írtam, vannak talányok, olyan képek, amik mintegy önmaguktól vállnak élővé az életünkben. Egyszer csak megjelennek és meghatározhatják a mindennapjainkat.

Felelősségvállalás

Mit gondolsz? Mindaz, ami veled történik, hogy került az életedbe? Belőled fakad minden, vagy kívülről jön hozzád? Vagy ez is, az is? Vagy?

Amit nem értünk, az lyukat üt az elménkben

„Amit nem értünk, az lyukat üt az elménkben. Ne próbáld meg kitölteni a lyukakat találgatással!” – Mondta Galandriel az egyik jelenetben a Hatalom Gyűrűi sorozatban.

Érzelem és Értelem

Érzelem és Értelem. Netalán egymást követő két reakció, amelyik alapjaiban határozza meg az Élethez való viszonyunkat? Esetleg az ellentmondásaink meghatározó szereplői? Vagy az életről alkotott igazságaink gyökerei? 

Kötés – oldás

Elképzelhetőnek tartod azt, hogy ebben a világban minden csak azért válik láthatóvá, érzékelhetővé, mert hozzá kapcsolódtunk az életünk folyamán? Mert megtanították nekünk mindazt, amit tudnunk kell róla?

Gondolkodom, tehát vagyok, avagy…

Biztos vannak emlékeid arról, hogy kisgyerekként mennyire voltál kíváncsi, mennyi kérdést tettél fel szüleidnek. Az egyik ilyen kérdésed lehetett a “miért?” Ha szerencsés voltál, akkor kaptál valamiféle választ, de biztos volt olyan válasz is, hogy “csak”.

Férfi és nő avagy Nő és férfi

Hadd meséljek el egy történetet. A teremtésről. Kicsit másképpen!

Mi akadályoz meg abban, hogy emlékezz?

Az egyik esti sétám alkalmával figyeltem az embereket, próbáltam megérezni a gondolataikat.

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató