Gondolkodom

Gondolkodom, tehát vagyok, avagy…

Biztos vannak emlékeid arról, hogy kisgyerekként mennyire voltál kíváncsi, mennyi kérdést tettél fel szüleidnek. Az egyik ilyen kérdésed lehetett a “miért?” Ha szerencsés voltál, akkor kaptál valamiféle választ, de biztos volt olyan válasz is, hogy “csak”. Ugye most is felteszed magadnak ezt a kérdést újra és újra. “Miért” kiegészítve ezek közül bármelyikkel: történik ez velem / vagyok ilyen béna / nem tudok dönteni / kell még mindig ezt a sz.rt csinálnom? És így tovább…

Most így visszanézve az életemre, nem tudom eldönteni, hogy mi volt jobb, a “csak”, vagy egy másik felelet. Számomra egyik sem adott kielégítő választ, hiszen mindig megjelent egy újabb kérdés bennem. Ez mostanra sem változott sokat, mármint újra és újra megjelenik bennem egy újabb kérdés a magamtól vagy másoktól kapott válaszokra. Úgy tűnik, hogy a kérdések özöne kimeríthetetlen. Mára már felmerült bennem az, hogy mi van akkor, ha a kérdés nem jó? Mi van akkor, ha a kapott válaszok is “csak” azt tükrözik, akinek épp a kérdést „szegeztem”? De ez ugyanúgy igaz rám is: ki most a kérdező?
Azt tanították nekem is, ha van kérdésed, az jó, mert kíváncsi vagy, de amíg van kérdező, addig a válasz jó esetben csak a kérdező szükségleteit tudja kielégíteni.

Jelen pillanatban nem tudhatom minden benned lévő kérdésre a választ, de együtt megkereshetjük azokat. Ha igaz a mondás, hogy minden kérdésre a válasz bennünk van, akkor abban tudok segíteni, hogy közelebb kerülj vagy meg is kapd azokat a kérdéseidre.
Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet és vannak kérdéseid, keress meg! Fogalmazzuk meg együtt a jó kérdést, hogy arra megérkezhessen belülről a válasz! Szívesen vagyok partner ebben is.

gondolatok, kérdések

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató