„Minden ember, minden apró mozzanat életedbe úgy került, hogy magad vontad oda.
Az pedig, hogy most mit kezdesz velük, rajtad áll.”

Richard Bach

Rólam

Eltelt több, mint 30 év azóta, hogy az önismeret útjára tévedtem. Volt, hogy jártam ezen az úton, néha csak sétáltam, vagy éppen rohantam, volt olyan is, amikor repültem 10-12 ezer kilométert, de az is megesett, hogy napi 17 órában csak ültem és egy mantrát ismételgettem. Változatos, kalandos, hol könnyebb, hol nehezebb kihívásokkal teli utazásban volt/van azóta is részem.

Útkeresés

Talán az első állomás a Shito-ryu karate közel 10 éves gyakorlása volt, ez adott elszántságot és kitartást.
Majd a spirituális útkeresésem részeként 1993-ban találkoztam a Reikivel. Pár hónappal később megismertem Kun Istvánt, akitől később a Mester-Tanári avatást is kaptam 1994 decemberében. Két évet töltöttem Vele, ezekben az években minden avatásán részt vettem, tanultam, tapasztaltam, amit lehetett és azt is, amit nem tanítanak a Reikiben. 1995-től elkezdtem a Reiki avatásokat.

Számomra akkor kinyílt a világ, találkozhattam, tanulhattam csodálatos emberektől!

Megtanultam a Rebirthing – Újjászületés, légzős – nyomásos technikáját, ami az egyik legerősebb változást hozó tanítás volt az életemben. Ezt a technikát azóta is alkalmazom. Saját tapasztalatom, hogy egyik alkalommal, amikor én is végeztem a gyakorlatot, rábukkantam a saját apámmal kapcsolatos elfojtott érzelmeimre, amit a légzés és a nyomás segítségével sikerült kitisztáznom magamból. Azóta ez az érzés eltűnt, és a korábban általa gerjesztett hatások is megszűntek az életemben.

1995-től elkezdtem a Reiki avatásokat, és a szellemiség nagyon sok emberrel hozott össze.

Az egyik kiemelkedő Dr. Frank D. Cardelle, aki a vele való találkozásaim alkalmával többször megmutatta, hogy van mód „Az árnyékból a fényre” kilépve egy más minőségű életet kezdeni és élni azt. Egy csodálatos embert, tanítót, segítőt ismerhettem meg a személyében, aki minden tettében a szabadság lehetőségét igyekezett megmutatni workshopjain a résztvevőknek.

Útmutatásain keresztül megértettem, hogy ne akarjak mások helyett megoldani mindent, viszont adjak eszközöket és módszereket az engem megkeresőknek, melyekkel önmagukat meggyógyíthatják.

Megismerkedtem olyan tanításokkal is, mint az Enneagram, Vörös Ákos/Prakash tanításán keresztül és az ő általa vezetett „Megvilágosodás-Intenzív” tréning, tűzön járás, tisztítókunyhó szertartások, hatalmas lökéseket adtak az akkori életemben. Több, mint két évet töltöttem Ákossal, kértem és kaptam engedélyt a Tőle tanult tanítások továbbadására. Örök hála Prakashnak mindezért!

Láma Ole Nydalh tudatos halál elvonulásán betekintést nyertem a Karma Kagyü vonal tanításaiba, buddhista meditációkat gyakoroltam más tanítók segítségével.
Devalon Small Legs Long Time Travelling, Pikuni indián izzasztókunyhó és látomáskeresés szertartásai tovább vittek az utamon.

Mexikó

2000 márciusában találkoztam Carlos Castaneda világával Püski István és Irén tolmácsolásában, akik az ősi Mexikóból eredő Tensegrity nevű mozgás gyakorlatokat hozták haza Magyarországra és vezették a közös gyakorlásokat Budapesten. Belecsöppentem és ott maradtam. Egyszerűen lenyűgözött ez az energetikai mozgás, amit a gyakorlatokon keresztül megtapasztaltam, ezért Tensegrity gyakorló lettem. Akkor kezdtem el olvasni Carlos Castaneda könyveit is. Olyannyira belekerültem ebbe az áramlásba, hogy fél évvel később már Mexikóban találtam magam.

A második (2002) mexikói utazásom alkalmával ismertem meg Marivi de Teresát, aki Carlos Castaneda mexikói „anchichincle”-je volt. Marivivel azóta is tartom a kapcsolatot, amikor csak lehet, találkozom vele.

Azóta még 7x-szer jártam Mexikóban, minden alkalommal csodákban volt részem Marivi vezetésével.

Hova vezetett mindez a rengeteg tapasztalás, tanulás? Hogyan változtak meg a mindennapjaim?

Erősen lecsökkent a belső párbeszédem, ezáltal sokkal több energiám marad a mindennapokra. Egyre könnyebben férek hozzá azokhoz az élethelyzetekhez, amik folyamatos ismétlése erőtlenné teszik az életemet. Sikerült rábukkannom olyan egyszerű módszerekre, amik képesek egy csapásra átírni az életem történeteit, és változást hozni bennük. Mindezt tudom alkalmazni az egyéni munkáim során is azokkal, akik megkeresnek. Az érzékelésem is nagyban megváltozott, sokszor már-már számomra is hihetetlennek tűnő dolgokat vagyok képes megtenni a (szemmel) nem látható világban is.

Rátaláltam a szív útjára magamban, amin azóta is járok. Igyekszem segíteni mindenkinek, aki megkeres, hogy visszataláljon a saját útjára, megtalálja magában mindazt, amit elrejtett az élete során maga elől.

Úgy szeretném adni mindezt, ahogyan én is kaptam: semmit nem készen átnyújtani, hanem az egyéni tapasztalás lehetőségeit meghagyva, a kellő elszántsággal rendelkező hozzám fordulót végig viszem azon a folyamaton, amely a saját útjára vezeti.

Az elmúlt 30 év alatt tanult és megismert eszközökkel és módszerekkel segítem ma is a hozzám fordulókat arra, hogyan lépjenek ki az Árnyékból a fényre.

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató