Reiki


Mi a Reiki és miben segít Téged?

A Reiki egy japán eredetű, beavatáson alapuló szellemi, és egyben egy természetes öngyógyító út is, mely a kézrátétes gyógyítás egyik formája. Tapasztalatom szerint nincs olyan ember, akinél – ha használja – ne idézne elő pozitív változást.

Ez egy nagyon megengedő, lágy szellemi út, ami emellett azt adja a résztvevőknek, hogy képessé válnak – emlékezni kezdenek – az univerzumot átható erő közvetlen csatornázására, mind önmaguk, mind mások irányába.

A lágy energia áramlását a beavatottak képesek a kezükön keresztül csatornázni maguknak, vagy másoknak is. Nagyon diszkrét, így nincs szükség megválni a ruházattól, vagy bármi más akadályozónak vélhető dologtól, legyen az kötés, vagy akár gipsz.

A Reiki egy olyan intelligencia, ami pontosan tudja, hogy hova, mennyi energiára van szüksége a kezeltnek. Minden avatott csatornájává válik ennek az áramlásnak, ami az Univerzumot átható szeretet.

Számomra nem telik el úgy nap, hogy ne Reikiznék magamat több mint 28 éve. Ennek köszönhetően nem szoktam beteg lenni. Azt tanítom, hogy a kezünk mindig kéznél van, így bármikor használhatjuk önmagunkon is.

Jó páran foglalkoznak azzal, hogy megfejtsék az életükben az ismétlődéseket, ezekből adódó visszatérő problémákat. Vannak közöttük, akik meg is találják ezek gyökereit, és vannak páran, akik mindent egy lapra téve belevágnak ezek megváltoztatásába. Talán a legkevesebben vannak akik nem adják fel.

Nekik is tudok segíteni.

A Reiki segít:

 • helyreállítani a szervezet energetikai egyensúlyát, ezen belül az  információ áramlását a testben, ezáltal beindítja a test öngyógyító képességét.

 • oldani a stressz által okozott zavarokat, segít ellazulni, enyhíti a fájdalmat, a belső állapot harmonizálásával hozzájárul az egészséges működéshez.

 • oldani a blokkokat, amik különböző betegségeket okozhatnak a szervezetben.

 • önismereti felismerésekhez, megértésekhez juttat, és ezek alapján változások katalizátora az életben.

 • Tökéletesen alkalmazható kiegészítésként masszázsnál, vagy bármilyen manuál terápiás módszernél, de a hagyományos orvoslásnál is.

Reiki

„Az Usui reiki gyógymód tanítása a lélek és a test jobbítása,
a boldogság meghívásának titkos módszere,
minden betegség szellemi gyógyszere.”

(Ezen idézet Usui mester sírfeliratán olvasható)

Reiki

Tapasztalatom a Reikivel

A Reikivel 1993 év elején találkoztam először, majd még ez év májusában csatlakoztam a későbbi mester-tanári fokozatba avató mesteremhez, Kun Istvánhoz.  A következő 2 évben mentem Vele majdnem minden avatására, amiket az ország különböző pontjain tartott. Tanultam, hogy később én is taníthassam a Reikit.

1995 óta tartok beavatásokat. Az elmúlt 26 évben körülbelül 3500 embert avattam az 1-es szintre, és számtalan emberrel ismertethettem meg ezt a csodát, amit azóta is minden nap gyakorlok magamon.  Az elmúlt idő alatt avathattam számos Reiki Mester-tanárt, akik hűen viszik tovább mind külföldön, mind Magyarországon, az általam megismert és megtanult hagyományokat a Reiki útján.

 • Én eddig csak a Reiki avatáson vettem részt, de máig is csúcsnak tartom. Végig lekötött minden perce.
  Egyben azonban biztos vagyok és ezt a véleményemet hosszú évek óta alátámasztja a munkásságod, hogy senki, a gyógyítás területén és a problémamegoldás területén nem érhet fel a Te módszereidhez. Ezt bátran le merem írni hiszen közel 20 éves gyakorlatom van benne.
  Rengeteg betegség vagy vélt betegség gyötört, amelyeknek a leküzdésében és megoldásában csak te tudtál segíteni.
  Nem vagyok egy „nyali” fajta, de ez az igazság. Érzem az energiákat, amivel dolgozol.
  Megvallom sokszor szkeptikus voltam azzal kapcsolatosan, hogy találsz-e megoldást a gondjaimra. A legutóbbi kezelés után, ahol már két hónapja küzdöttem csípő fájdalmakkal, gyakorlatilag teljesen panaszmentessé tettél egy óra alatt. Remélem, hogy hamarosan találkozunk!
  Köszönöm eddigi segítségedet!
  Baráti üdvözlettel:

  Sinágel József (Sini)
 • Tibor reiki tanárom, mesterem, mentorom, barátom. Hosszú éveken át részt vettem foglalkozásain, táboroztam vele és kedves barátaimmal. Tiborral kapcsolatban elmondhatom, hogy jellemében a feltétel nélküli elfogadás, a másikra való teljes figyelem, az energiák kezelésének olyan nagyfokú tudása, ami a mai napig tiszteletet vált ki belőlem. A táborok hangulatára az egyszerű őszinteség, nyíltság, a kiváló önismereti gyakorlatok jellemzőek a mai napig. A végtelen sok nevetés és a felszabadító sírások értő, jó szándékú, támogató társak között, a legjobban várt eseménnyé tették ezeket a találkozásokat. Soha senkit nem ismertem, aki így tudott volna kézben tartani egy csoportot akár kettő ember alkotta, akár negyven. Felismeri játszmáimat és határozottan, szeretetteli elfogadással segít nekem is meglátni azt, majd eszközt ad a kezembe, amivel lehetőségem van változtatni: szívvel gondolkodni és fejjel érezni. Köszönöm, hogy nem adtad fel.

  Elek Csilla
 • Minden egyes találkozónk gyökeres változást hozott az életembe. Az első csoportos találkozásunk alkalmával tapasztaltam meg azt, hogy számomra vadidegen emberek ítélkezés nélkül elfogadtak olyannak, amilyen voltam/vagyok. Életemben először érzékeltem azt, hogy mit jelent a feltétel nélküli elfogadás és bevallom patakzottak a hálakönnyeim. Egyik sorsdöntő pillanata volt ez az életemnek. Hajtott a kíváncsiság vajon mit tudhatnak ezek az emberek?
  Drága barátom Tibor, vezetéseddel és a résztvevők segítségével mindig lehetőségem nyílt arra, hogy letegyem a terheimet, szembenézhessek a félelmeimmel és elkezdjek felelősséget vállalni a tetteimért. Az általad megismertetett technikákkal felismerhettem a játszmáimat, csapdáimat. Ráláthattam az életemben újra és újra felbukkanó ismétlődésekre, mintákra. Olyan változásokon mentem/megyek keresztül, hogy bátran állíthatom egy merőben új életet köszönhetek neked.

  Márton Judit

Usui Sensei ezt mondta:

„Én ezt az emberek javára ajánlom fel, hogy bárki képes legyen az égtől kapott bölcsesség birtokába jutni, megvalósítani annak segítségével a szellem és a test egységét, megvalósítani s elnyerni azt a boldogságot, amit az Ég adott az embernek.”

Többet szeretnél tudni a Reikiről?

Mindaz, ami itt kimaradt, az Írásaim menüpont alatt egy blogbejegyzésbe fog kerülni.

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató