férfi és nő vagy nő és férfi

Férfi és nő avagy Nő és férfi

Hadd meséljek el egy történetet. A teremtésről. Kicsit másképpen!

Gaia-Hémera-Pandora-Neobé

Kezdetben volt egy hatalmas játszótér, benne egy kör alakú homokozó. Ebben a térben megjelent egy kislány, nevezzük Gaiának, aki egy ideig egyedül játszott ott. A teremtője úgy gondolta, hogy ad mellé egy társat, egy másik kislányt, akinek a neve Hémera. Boldogan játszottak, igyekeztek szép dolgokat létrehozni a játékaik során. Aztán a teremtő még két kislányt alkotott, Pandorát és Neobét, így vált teljessé a kép. Egy tökéletes, békés, csendes, teljes és csodás világot hoztak létre így négyen.

A teremtőjük, nevezzük Khaosznak, csak járkált körbe-körbe a homokozó szélén. Eleinte szeretetteljesen figyelte a teremtményeit, hogy milyen tökéletes világot hoztak létre. Majd hirtelen felébredt benne a változtatás igénye. Úgy érezte, tovább kell lépni ebből az idillből.

Ámor. Férfi és nő.

Teremtett egy fiút, akit Ámornak nevezett el, és beküldte őt a homokozóba, hogy játsszon együtt a lányokkal. A fiú megjelenése alaposan felkavarta a már-már állóvíznek látszó világot. Ámor újabb és újabb játékokat talált ki a lányoknak, egymással való versengésre bíztatva őket, zavart okozva bennük és azzal együtt a teljességben is.

Kettészakadás

Ketten közülük, Gaia és Hémera, nem tudott azonosulni Ámor kedvteléseivel, ők nemet mondtak arra és elhagyták a homokozót. A másik két leány kíváncsi lett az új lehetőségekre. Próbáltak minél jobb szerepet kapni az Ámor által rendezett előadásba. Észre sem vették, hogy hová jutottak ezáltal.

Rabul ejtette őket Ámor gondolkodása, vágya és az általuk gerjesztett érzelmek. Csak a birtoklásra, féltékenységre és a hatalomra tudtak figyelni, mindezt azért, hogy Ámor őket válassza.

Khaosz kíváncsi volt, hogy mi fog kisülni ebből az egészből, nem szólt bele semmibe és hagyta, hogy a dolgok maguktól alakuljanak.

Harc Ámorért. Nő és férfi.

Pandora és Neobé zavarodottságukban egymással küzdöttek Ámor kegyeiért, magukhoz akarták láncolni őt, egyik a családdal, a másik az érzelmeken keresztül. Már nem is emlékeztek, hogy milyen volt előtte, amikor még csak négyen voltak.

Pandora, alárendelődött Ámornak, ennek következményeképpen majdhogynem rabszolgasorba taszította a leszármazottait, ezáltal óriási szenvedést okozva ennek a leszármazási ágnak. Ők lettek a tipikus „háziasított nők”, akik otthon ülnek és játsszák a férfi által rájuk rótt szerepet, miközben általában csendesen lázadnak ellene.

Neobé, megtanulta Ámortól a gondolkodást és annak segítségével elsajátította az érzelmi manipulációt. Az Ő leszármazottai lettek a sikerességet, az érvényesülést hajszolók, akik igyekeznek kihasználni az ebből adódó lehetőséget, miközben uralmuk alá hajtják a férfit.

Az egyik harcol Ámor által képviselt erő uralma ellen, a másik kihasználja, és a maga szolgálatába állítja azt, többnyire úgy, hogy nincs is tudomása erről…

Csapdába esés

Mindhárman óriási csapdába kerültek.

Időnként átszűrődik Gaia és Hémera törekvése, hogy visszaállítsák a régi rendet és újra békesség, harmónia legyen a Földön.

De mára alapvetően Pandora és Neobé által képviselt véglet maradt a nőknél jelen a világban. Ámor megjelenése és aktív közreműködése teljesen felborította az addigi létezési formát, és ez az életminőség a mai napig uralja az életünket.

Erre a három alapszereplőre íródott a ma, az életnek nevezett színjáték…

férfi, gondolatok, , teremtés, történet

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató