Tudatos halál elvonulás

Eléggé extrém név (ahogy egy barátom írta) lehet hétvégi elvonulásnak. Régóta terveztem, hogy ezt az irányt is megpróbálom megismertetni azokkal. akik kíváncsiak.

Sokaknak ez egy tabu téma lehet, mert félnek a haláltól. De elfeledkezni arról, hogy abban a pillanatban, amikor az első lélegzetet vesszük, elindulunk a halál pillanata felé, ez csakis az elme projekciója lehet.

Akik foglalkoznak önismerettel, előbb-utóbb összetalálkoznak az életük egyik legfontosabb útelágazásához: továbbra is kerülöm a halállal való foglalkozást, vagy megbarátkozom vele.

Meg lehet barátkozni? Ez komoly? Ezekkel a kérdésekkel találkoztam legtöbbször, amikor szóba került ez a téma. Igen, határozottan baráttá lehet tenni a saját halálunkat! Hogy ez mit jelent? Erre is válaszolok ezen a hétvégén.

Ez alap a mexikói Tolték tanításokban, hogy ne tekintsünk úgy a halálra, mint egy ellenségre.  Viszont az elménk egyik legnagyobb fegyvere a szabadságunk megélésének megakadályozásában.

Persze, ha azonosulunk mindazzal, amit magunkról hiszünk, akkor ez az opció tárgytalanná válik.

De, gondoljunk bele: ki az, aki fél a haláltól?

Ki az, aki el akarja kerülni ezt a találkozást? Csak használjuk a logikát, ha már a látást lecseréltük az értelmezésre. Egyértelműen az elménk vagy egonk, ami rettegi a halált, ezáltal az életenergiánk nagy részét arra fordíttatja velünk, hogy ne foglalkozzunk vele, sokkal inkább fektessünk abba, hogy valakivé váljunk.

A halállal való barátságunk egyáltalán nem akadályozza meg a „valakivé válást”, viszont egészen más minőséget ad az életünknek.

Ez sem több, mint egy lehetőség arra, újra a látáson keresztül szemléljük a világot, akár keresztül látva az ego kicsiny/es világképén is.

Semmire nincs szükség, csak a szándékodra!

Várlak szeretettel!

  • Időpont: 2024. április 27-28.
  • Kezdés: szombat de.10:00
  • Befejezés: vasárnap du. 17:00
  • Helyszín: Szokolya – Királyrét Hiúz Ház
  • Önellátó, ivóvíz biztosítva lesz vízszűrőn keresztül.
  • Részvételi díj:  37.000Ft (szállással együtt) + szobánként 2800Ft fűtési díj. Ha valaki kér ágynemű huzatot az +1200Ft
  • Jelentkezni: https://almombanebren.hu/kapcsolat bármelyik elérhetőségén lehet április 18-ig.
  • Regisztrálni 10 000 Ft foglaló befizetésével lehet. Bankszámlaszámot privátban. Lemondási idő: 48 óra

esemény, gyakorlat, rendezvény

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató