tedd fel a polcra

Tedd fel a polcra!

Biztos találkoztál már olyan helyzettel az életed folyamán, amikor izgultál, legyen az egy vizsga vagy egy verseny, de akár egy állásinterjú, de bármit hozhatnék még példának, ahol számodra ismeretlen, vagy „nem annyira kívánatos” szituációhoz érkeztél meg.

Legyél akár élsportoló, vagy „csak” egyszerű ember, bárkinek adódik olyan helyzet, amikor „ez nehéz lesz, vagy nem gyakoroltam eleget, ez bizony eddig mindig kifogott rajtam, vajon meg fogok-e felelni stb. gondolatok rohannak meg az adott szituációt megelőzően.

Hogyan lehetne ezekre a helyzetekre jól felkészülni?

Persze sok gyakorlással, önbizalom gyűjtéssel, meditációval, vagy kinek-kinek a számára tetsző, működő dologgal.

De! Mi van akkor, ha mégis rád tör az izgalom, valahová elszáll az addig sokat gyakorolt önbizalom, netalán le is fagysz?

Mielőtt ez megtörténhetne, azaz mielőtt megérkeznél az adott pillanathoz, képzeld el, hogy a már jól ismert reakciók, pl. félelem, pánik, megilletődés, bizonytalanság, elbizonytalanodás, vagy bármi más, ki, hogy éli meg ezeket, megjelenik a kezedben, mintha csak egy papírfecnire írt szó lenne. Egy pillanatra megállsz és egy határozott be és kilégzéssel belerakod egy lufiba, vagy üveggömbbe, majd felrakod egy polcra, amit akkor képzelsz magad előtt/fölött és otthagyod. Amikor ez megtörtént, már indulhatsz is tovább a rémületet okozó gondolat nélkül.

Tudom, hogy „túl egyszerűnek tűnik”, de némi gyakorlással és nagyon kevés gondolkodással tökéletesen működik!

Próbáld ki és használd bármikor!

Még egy mantra a mindennapokra: Adj időt az időtlenséghez!

Jó gyakorlást!

gyakorlat, gyakorlatok

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató