reggeli kávé

„reggeli kávé”

A Tensegtrity-s berkekben ez a gyakorlat a „reggeli kávé”, ami természetesen nem csak reggel végezhető.  Bárhol, bármikor, bármennyiszer végezhető ott, ahol van egy oldalra kitárt karnyi helyed. Irodában, reggelizőben, hálószobában, tényleg bárhol.

Akkor lássuk a gyakorlatot:

zárt állásban kezdünk, majd szétnyitjuk a lábfejeket, azután a sarkakat, így kb. egy vállszéles állásba érkezünk. Lábfejek párhuzamosak, a térdek kicsit behajlítva, a felsőtest egyenes, vállaidat engedd hátra. Érdemes lehet egy focilabdával, vagy bármilyen tárggyal megtanítani a testünknek a jó tartást. A labda legyen a térdeid között és egy picit szorítsd össze azt. Ez ad egy enyhe feszítést a comboknak és a fenéknek. Addig érdemes gyakorolni a térdek közötti labdával (vagy bármi mással), amíg természetessé válik az enyhe feszített tartás. Ez a tartás adja meg a gyakorlat egyik lényeges elemét (test tudatosságot, jelenlétet). A karjainkat elkezdjük balra-jobbra lendíteni úgy, hogy a lendítés magával viszi a felsőtestet, de arra figyeljünk, hogy a csípőnk végig előre nézzen, ne engedjük fordulni. Hagyjuk a kezünket csapódni. Így azt fogjuk elérni, hogy életre kel a testünkben egy un. kerék, derék magasságban, amin a felsőtest balra, jobbra tud forogni. A fejünk mindig fordul a felsőtesttel, a szemünk a horizontot pásztázza, miközben a forgás történik. Nem kell fókuszálni semmire, csak bámulni arra, amerre a test forog épp. Ez segít leállítani a belső párbeszédet, el tudsz csendesedni vele. Végig legyenek enyhén feszítve a comb és a fenék izmai, miközben a felsőtest lazán forog a keréken. Ha jól csinálod, fel fogod fedezni, hogy a mozgást nem is a karok generálják, hanem a tested középpontjából indul ki. Valahol a köldök és a gyomorszáj közötti részen, belül a testedben kel életre a mozdulat. Ezt engedd, hogy megtörténjen, ne akard „megcsinálni”!

Nőknél aktiválja a méh és a petefészkek energiáját, illetve a medencében szunnyadó vagy elfojtott teremtő erőt. A férfiaknál a vesék, mellékvesék és a lép energiáját hozza mozgásban és ugyancsak a medencébe zárt teremtő erőt aktivizálja. Ezek pedig elengedhetetlenek a teremtéshez.  Ez az egyszerű gyakorlat a kreativitást, a spontaneitást, a figyelem minőségét és az alapvető energiaszintünket is megemeli.

Hogy ez hogyan hoz jelenlétet az életedbe, azt a mindennapjaidban fogod felfedezni!

Jó gyakorlást!

gyakorlat, gyakorlatok

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató