csak ket lepes

Két lépés

Szeretnék megosztani Veled egy újabb egyszerű gyakorlatot, amivel képes vagy bárhol, bármikor, szó szerint kilépni egy adott szituációból.

Kerülhetsz az életedben olyan helyzetekbe, amikor azt érzed, hogy lefagysz. Nem tudsz megmozdulni, hirtelen eltűnik minden gondolat a fejedből, képtelen vagy a cselekvésre. Vagy csak egyszerűen már annyiszor élted át ugyanazt a reakciót, hogy már eleged van belőle.

Ezt több minden előidézheti, de most nem ezekkel szeretnék foglalkozni. Amennyiben igényed van arra, hogy megfejtsük a blokkot okozó dolgokat és megváltoztassuk azokat, azt személyes konzultáció keretein belül meg tudjuk tenni.

Visszatérve a gyakorlathoz.

Ahhoz, hogy bármit megtanuljunk az életünkben, sok-sok gyakorlásra van szükség. Csak gondolj bele, legyen az a kerékpárzás, vagy bármilyen mozgás, de hozhatnám példának az írást, olvasást. Mindegyik sok időt, gyakorlást igényelt az életedből ahhoz, hogy már automatikusan, rutinból tudd tenni, legyen az bármi. Ez a gyakorlat is igényel figyelmet tőled, de ettől függetlenül nagyon egyszerű megtanulni és megtanítani magadnak.

Maga a gyakorlat:

Keress az életedben egy olyan szituációt, amikor lefagytál. Tudom, általában ezt mindenki el akarja felejteni, de attól nem fog megoldódni, hanem csak újra és újra ismétlődni. Ahhoz, hogy meg tudjon változni az olyankor szokásos reakciód, szükséges megkeresni a szituációt.

Amikor megvan, akkor próbáld meg felidézni belőle mindazt, amire emlékszel, annak tudatában, hogy most Te irányítasz, hiszen magadnak idézed föl az eseményt. Mivel ki fogsz majd lépni ebből a szituációból, így arra kérlek, hogy állva végezd ezt.

Amikor megvan az esemény, az érzések is megjelentek már, akkor mondd ki hangosan magadnak: ÁLLJ!

Ezzel megállítod az emlékezést is. Ekkor a bal lábaddal lépj hátra egyet, majd zárd mellé a jobbat. Ezzel a lépéssel visszalépsz a szituáció kiindulási pontjára. Majd, ha újra párhuzamosan állsz, a bal lábaddal lépj egyet balra, és zár mellé jobb. Ezt a két lépést tanítsd meg a testednek! 1; Bal hátra, majd jobb mellé, 2; Bal balra, majd jobb mellé.

Gyakorold sokat, hogy a lábaid már automatikusan lépjenek, ha szituáció készül életre kelni. Idézz fel több eseményt, mindegyikben tedd meg ezt a kettő lépést, tanítsd magad meg másra, mint ahogy eddig éltél! Nem kérem, hogy higgy benne, pusztán azt kérem, hogy gyakorold, hogy ezáltal meg tudjon változni az életed! Talán túl egyszerűnek tűnik, de pont ebben van a nagyszerűsége ennek a gyakorlatnak.

Mit ad ez neked?

Legfőképpen jelenlétet. Fel fogod fedezni, hogy már nem csak a múlt és a jövő kavarog az életedben, hanem megérkezel a jelenbe! Nagyon sok helyzet megváltozik ezáltal az életedben, legfőképpen azok, amik eddig csapdában tartottak. Mindemellett, rengeteg energiát tudsz megspórolni ezzel. Csak két lépés!

Természetesen ez is megosztható!

Jó gyakorlást!              

gyakorlat, gyakorlatok

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató