esti takaritas

Esti „takarítás”

Sokan, sokféleképpen megfogalmazták már azt, hogy minden este érdemes számvetést készíteni az aznapi eseményeinkről, összegezni a napot.

A Tolték tanításokban az összegzés az egyik legjelentőségteljesebb gyakorlat. Ez egy kicsit más, mint amivel eddig találkozhattál.

Nagyon jó dolog, ha van időd, kedved végig nézni elalvás előtt a napodat, esetleg levonni a konzekvenciát, hiszen ez segíthet az elkövetkező napok eseményeinek a lefolyásában. De! Ahhoz, hogy másnap ne ugyanazt a dolgot ismételd meg újra, legyen az akár egy hiba, nagyon nagy figyelemre van szükség. Általában ez a figyelem hiányozni szokott, mert amikor reggel felkelünk, már majdnem el is feledkeztünk az előző napi történeteinkről.

Vannak, akik minden reggel képesek újult erővel belevágni a másnapba (egy ideig), de vannak olyanok, akik „hullaként” ébrednek reggel, mintha végig harcolták volna az egész éjszakát. „Rosszul aludtam, elfeküdtem a nyakamat, teleettem magam este nasival és nem hagyott aludni stb.”, lehetne folytatni még sokáig. Most nem ezen okokat szeretném boncolgatni, hanem adni egy egyszerű gyakorlatot, amivel képesek lehetünk minden reggel újult erővel szembenézni és áramolni az elkövetkező napban.

Lássuk magát a gyakorlatot:

érdemes ülve elvégezni, de nyugodtan támaszd meg a hátadat, legyen kényelmes. Nem szükséges az egyenes gerinc, persze ezért most akár meg is feddhetnek azok, akik esküsznek az „energiaáramlás sokkal jobb egyenes gerinccel”. Elfogadom, nem kívánok vitatkozni ezzel (sem).

Fektesd a két tenyered a combodra, tenyérrel fölfelé. Képzelj el bele egy átlátszó falú üveggömböt. Ebbe a gömbbe hívd bele az adott napon elhasznált energiádat. Hogy ez mit is jelent? Ahhoz, hogy bármi is történjen velünk, energiát kell mozgósítanunk, legyen az fizikai munka, vagy szellemi, vagy bármi más. Még a semmittevéshez is kell energiát használnuk. Ha fizikai, akkor az izmok működtetéséhez, ha szellemi, akkor akarnunk kell gondolkodni, ha semmi, akkor ahhoz, hogy hagyjuk magunkat semmit tenni és ez ne csapjon át bűntudatba. A lényeg: az ezekre elhasznált energiát képesek vagyunk ebbe az elképzelt gömbbe visszahívni. A tudomány már régóta tudja: „Az energia nem vész el, csak átalakul”.

A hívás után nincs egyéb tennivalónk, mint engedni ezt megtörténni. Amikor elkezded érezni a gömbbe visszajövő energia súlyát, a meglepetésedből felocsúdva vegyél pár mély lélegzetet, amit egészen addig csinálj, míg eltűnik a súly a kezedből az üveggömbbel együtt.

Ezt a gyakorlatot végezve lesz újra szabad energiád. Mindemellett nagy megkönnyebbülést hoz és sokkal jobban is fogsz aludni. Hogy mire használod fel a felszabadult energiádat másnap, az teljes mértékben rajta áll.

Nem kell, hogy higgy benne, nem attól működik, hanem attól, hogy megcsinálod. Bárhol, bármikor!

Jó gyakorlást!

gyakorlat, gyakorlatok

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató