Átkelő

Átkelő a tudatállapotok hídján

Üdvözöllek!

Mit szólnál egy olyan hétvégéhez, ahol mindent, ami a hétköznapokhoz köthet, kikapcsolunk?

Mit gondolsz?

Mi történik velem? Számtalan megválaszolatlan kérdés, megannyi számodra érthetetlen információ. Túl sok a külső inger, a mérhetetlen mennyiségű híradás, zaj, ami beáramlik hozzád a világból, hiába zárod magadra az összes ajtót? Talán már a TV távirányítóját is száműzted a közeledből, a média teljes kizárása is megfontolásra került? Vagy épp azzal próbálod meg lekapcsolni magad a mindennapi stressz állapotáról?

  • Hogyan lennék képes magamra figyelni, amikor a szomszéd kutyája éjszaka folyamatosan ugat, vagy éppen az ajtófélfába szerelt hinta nyikorgása zengi be a házat?
  • Hogyan lennék képes magamra figyelni, amikor a főnököm a saját munkáját is a nyakamba sózza?
  • Hogyan lennék képes magamra figyelni, amikor a világban olyan folyamatok történnek, amik a félelemküszöböm sokszorosát tesztelik? 
  • Hogyan lehetek képes mindezt megfigyelni, amikor a figyelmemet megragadó események tömkelege szakad rám nap mint nap?

Kiabáltad már magadban, vagy akár hangosan is, hogy hagyjon mindenki békén? Netalán eljutottál már arra a pontra, amikor már arra sem volt erőd, hogy felemeld a hangod? Esetleg, amikor az ágyadba roskadva már-már levegőt sem volt kedved venni és némán könyörögve, könnyeiddel küszködve suttogtad: ELÉG!

A belső csend már csak emlék?

Igen, ezek a mostani életciklusunk aktív részévé váltak, megmagyarázhatatlan fáradtsággal párosulva. Hihetetlen nyomás nehezedik ránk, emberekre. Bármerre is fordítjuk a fejüket, egyre képtelenebbnek tűnik az, hogy kiszakadjunk ebből a körbe forgó kerékből, az idő kerekéből.

Az idő fogsága a keletiek szerint a karma kereke, ami nem akar megállni. Sokan választják a meditációt, hogy ki tudjanak szakadni a Csendbe, a Belső Csendbe, hogy elcsendesedjen a fejükben zakatoló, már-már üvöltő, rengeteg gondolat.

Elkezdődött egy folyamat, az ún. ébredés folyamata. Sok irányból érkezik a lehetőség, sokféleképpen, és sokak kapták már fel a fejüket.

A bölcsebbje már megérkezhetett arra a pontra, hogy felfogja, a megengedés a kulcs. Ez képes különválasztani önmagunkat az ént fenntartó belső párbeszédtől. Persze könnyű ezt mondani, hiszen kicsi korunk óta arra nevelnek, kondicionálnak mindenkit, hogy ez, vagy az, vagy ilyen és olyan vagy. Talán elérkezett az a pillanat az életedben, hogy már elviselhetetlenné vált ez a sok azonosulási kényszer. Mit tehetek? Hogyan tudom megállítani az idő kerekét?

Hogyan?

Egy olyan hétvége invitállak, ahol különböző gyakorlatok segítségével elmélyülhetünk a tudatállapotok sokszínűségében, megtapasztalhatjuk a belső csendet, ami az alapvető létállapotunk.

Léteznek olyan gyakorlatok, amik segítséget adnak ebben. Ezeket a technikákat fogjunk gyakorolni együtt a következő találkozónk alkalmával, így hazatérve megkönnyítik a mindennapokban a jelenlétet és a megengedést.

Ilyenek pl. transzlégzés, vagy éppen a Szuffi pörgés, de lehet, hogy „csak” dinamikus zenét hallgatva, fekve a testünkben előidézni olyan változást, aminek eredményeképpen elhallgat a fejünkben folytonosnak tűnő párbeszéd, de megannyi más technika is a rendelkezésünkre áll a belső csend megatapasztalására. Csendben lenni egy áldás a ma rohanó világában.

Úgy gondolom, ez már önmagában is óriási ajándék ebben az agyon hajszolt korszakban! Mindezt védett körülmények között!

Ha úgy érzed, hogy szeretnél részese lenni ennek az utazásnak, jelentkezz! Utazzunk együtt!

  • A találkozó időpontja: 2022. Április 23-24.
  • Helye: Napfénydomb Vendégház, Mátraszele
  • Részvételi díj: 30.000 FT, ami magába foglalja a szállás költségét is.
  • Önellátó, ha valaki szeretne rendelni: http://szekerfogado.hu/etlap/
  • Ivóvíz szűrőn keresztül biztosítva lesz.

Bővebb infó: ITT.

belső csend, esemény, kérdések

All rights reserved © Álmomban Ébren | Adatvédelmi tájékoztató