Találkozók

Több mint 15 éve szervezek és vezetek találkozókat, táborokat. Évente többször sor kerül összejövetelekre, majd minden alkalommal más és más témát választva. A témákat többnyire az épp aktuális felismerésekhez igazítva állítom össze, persze olyan is előfordult már, hogy ,,Ember tervez…” – ahogy elődeink mondták.

Rebirthing – Újjászületés

Az újrakezdés majd minden ember vágya, de legalább is sokan gondolnak arra, hogy „de jó is lenne mindent újra kezdeni, ezzel a tapasztalással, amim már megvan, biztos sok mindent másképp csinálnék.”

Ezt a lehetőséget nem tudom felkínálni senkinek, de létezik egy olyan erőteljes gyakorlat, ami segítségével esély nyílik az eddigi életünk tapasztalatainak intenzív felszabadítására. Ez a Rebirthing –Újjászületés. Nem mondhatom azt, hogy ez a gyakorlat mindenre ad megoldást, de el lehet jutni egy olyan mélységű kiüresedésbe, ami már közel van ahhoz, ahogy egy újszülött érezheti magát.

Mire jó ez a kiüresedés?
Ha már felfedezted az életedben, hogy nehezen változnak meg körülötted, benned a dolgok, nehéz döntéseket hoznod, megváltoztatni a szokásokat, pl. letenni a cigarettát, változtatni azokon a beidegződött reakciókon, amik már a „sírba visznek”, vagy akár a táplálkozási szokásodon (az esti nasik elhagyása), de bármit, amiről úgy gondolod, hogy idejét múltak az életedben, akkor érdemes lehet belevágni az újjászületés gyakorlatába. Megújulva minden sokkal tisztábban látszik, ezáltal érthetőbbé is válik. Kiüresedve, a befolyásoló, megakasztó reakciók nélkül sokkal könnyebb döntést hozni, változást elérni az életünk bármely területén.

Vannak a testünkön ún. érzelem elengedő pontok, amelyek stimulálásával a megrekedt energia felszabadul és kiürül. Persze ezek a pontok önmagukban „csak” különböző energia pályákhoz, vagy trigger pontokhoz kapcsolhatók, de ha összekapcsoljuk a többfázisú légzéssel, akkor elképesztő energia aktivitásnak lehetünk a tanúi. Olyan mélyen rejtőző információk, elfojtott érzelmek, fájdalmak, emlékek is a felszínre kerülhetnek, amik talán soha nem bukkannának elő egy normális élet során. Sok „csodát” tapasztaltam már meg a gyakorlatok során, akár magamon, akár másnál is, amikor én voltam a segítője, illetve amióta (több mint 25 éve) vezetem ezt a gyakorlatot.

Mit érdemes tudni erről a gyakorlatról? Ez egy párban végzendő gyakorlat, 2 napos, azaz 2 nap alatt 2x csináljuk végig az egészet. Szükséges hozzá jó adag elszántság, de aki az újjászületést választja, azt másképp nem is lehet megtenni. Minden résztvevő elsajátítja a többfázisú légzéstechnikát, ami a legfontosabb része az egész gyakorlatnak. A testen bejelöljük előre az összes pontot, nagyon pontosan, amiket majd stimulálni fogunk a gyakorlat során. Ez lehet érintés, masszírozás, vagy nyomás is, attól függően, kinél mit rejtenek a pontok. Ez járhat fájdalommal is, de ha a résztvevő csak a légzésre figyel, akkor ez minimálissá tehető. Csak nagykorúak vehetnek részt rajta. Hozzá tartozik még egy táplálkozásbeli visszafogottság, ami annyit tesz a hagyomány szerint: napi 4 db háztartási keksz és pár db alma. A gyakorlat során hihetetlen méregtelenítés indul be a testben is, ezt támogatjuk meg a visszafogott táplálkozással. Amúgy sem árthat meg senkinek, ha a szokásos esti nasijától egy kicsit eltávolodik. Sőt, ráébredhetünk arra is, hogy mennyi mindenben befolyásol bennünket az, amit magunkhoz veszünk a táplálkozáson keresztül. Summa summarum: nagyon sok vizet megiszunk a 2 nap alatt, miközben minimalizáljuk a táplálék bevitelt, ja, és közben Újjászületünk!

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, tudsz jelentkezni az október 23-24-i Rebirthing – Újjászületés hétvégére, ami Szokolyán a Tóvik vendégházban (https://tovikvendeghaz.webnode.hu/home/) kerül megrendezésre.
Jelentkezés határidő: 2021.október 18.

Bővebb információt az oldal alján található elérhetőségeken tudsz kérni!

Várlak az életed egyik legmeghatározóbb élményére az Újjászületésedre!

A személyes erőnk felébresztése

Sokszor érezheted azt, hogy elfáradsz a nap végére, vagy már fáradtan is ébredsz fel reggel.
Vajon mi lehet az oka? „Csak” annyi, hogy a munka, vagy bármilyen más elfoglaltság kiszipolyozza az erődet, energiádat? Esetleg most a hőségtől nem tudsz jól aludni? De sorolhatnám még tovább is.
Hová lett a gyermekkorunkban örökmozgást biztosító életerőnk? Belefáradtunk abba, hogy felnőttünk és felelősséget kell vállalni a tetteinkért? Vagy épp másokért kell felelősséget vállalni? Esetleg a mindennapi rutinjaink, szokásaink életunttá, erőtlenné tesznek? De az is lehet, hogy olyan mértékű tagadásba kerültünk az életünk során, hogy már csak ezt az egy mondatot ismételjük esténként: „semmire nincs erőm”?
De! Mi van akkor, ha a velünk született erőnk még mindig a rendelkezésünkre áll, csak elfelejtettük azt, hogy milyen is volt akkor, miért volt az a természetes. Mit gondolsz, hogyan tudnánk kapcsolódni újra ahhoz?
Van kedved kipróbálni, élni azzal a lehetősséggel, hogy egy tábor keretein belül, személyes munkával megkeressük együtt minden résztvevőnek a kapcsolódási pontjait és az azt elfedő élettörténetekbe rejtett energiákat felszabadítva újra hozzáférjünk a velünk született energiánkhoz?
Találkozzunk augusztus 20-22-én, hogy együtt ráébredjünk arra, hogy kinek is születtünk erre a világra!
A tábor helyszíne: Kulcs, Zöldtulipán udvarház (https://zoldtulipanudvarhaz.hu/)
Részvételi díj: 45000 Ft, amiben a szállás költsége is szerepel.
Önellátó, ivóvízszűrő biztosítva lesz.

Kötés – oldás

Elképzelhetőnek tartod azt, hogy ebben a világban minden csak azért válik láthatóvá, érzékelhetővé, mert hozzá kapcsolódtunk az életünk folyamán? Mert megtanították nekünk mindazt, amit tudnunk kell róla? Elmagyarázták azt, hogy „ez egy asztal, egy szék, stb. – bármeddig lehetne sorolni. Megtanítottak bennünket a lineáris látásmódra, azaz CSAK az ok-okozat szintjén legyünk képesek észlelni a világot. Ezzel pedig tökéletesen hozzákötöttek bennünket az Időhöz. Ez a domesztikáció alapja.
Vajon egy látássérült számára milyen lehet az a világ, amiről mi azt állítjuk, hogy ismerjük? Pont olyan, mint amit mi gondolunk róla? Valószínűleg nem egészen. De ez nem is fontos igazából.
El tudod/mered képzelni azt, hogy az ismert világon túl is létezik más is? Most nem feltétlenül ,,földönkívüliekre” gondolok, hanem arra, hogy az általunk megismert világ csak egy töredéke annak az egésznek, ami körülvesz bennünket.
Meg tudod-e engedni magadnak, hogy,,csak” a MOST van?
Vajon, mi történhetne velünk, ha nem ragaszkodnánk azokhoz az egyezségekhez, amik hozzá kötnek bennünket az észlelt világhoz, ha el mernénk engedni a látszólag szilárdnak tűnő dolgokat, amik meghatározzák a mindennapjainkat, ha feladnánk a biztonságosnak tűnő realitást, akár csak pillanatokra is?
Vannak különféle technikák, amik segíthetnek az észlelési tartományunk kitágításában, ezek közé tartozik pl. a Tensegrity. (Carlos Castaneda)
A Tensegrity szemináriumokon, ahol tanultam én is a mágikus gyakorlatokat, az instruktorok soha nem adtak semmilyen magyarázatot arra, hogy mit, miért csinálunk. Ezzel arra „kényszerítettek” bennünket, hogy kerüljünk kapcsolatba a Szántszándékkal, a világot mozgásban tartó erővel. Nekem és minden más résztvevőnek megadták az egyéni tapasztalás lehetőségét a gyakorlások során. Mindig azt mondták, hogy bízzunk az energiatestünkben, azon keresztül megérkezik hozzánk a tiszta tapasztalás. Később többször megosztottuk társaimmal a gyakorlatok tapasztalásait, amik „meglepő módon”nagyon hasonlóak voltak.
A Tensegrity felébreszti a testünkben elrejtett, fel nem használt energiákat, amik képesek mozgásba hozni a hozzájuk kapcsolódó információkat is. Ha aktiváljunk az energiánk hálózatát, a feszítés és ellazítás folyamatos váltakozásával, újra mozgósítani tudjuk mindazt, ami eddig szunnyadt bennünk.
Az egyik gyakorlat „Binding – Unbinding” (kötés – oldás) abban adhat segítséget, hogy azt a kötődést, amit létrehoztunk az életünkben, fellazítsuk, ezáltal kitágulhasson az észlelési tartományunk. Azaz, a gyakorlat segítségével lehetőségünk nyílhat mást is érzékelni a világból, mint azt eddig tettük.
Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, első lépésként érdemes lehet a figyelmünket azokra a dolgokra irányítanunk, amik „fogságban” tartják az érzékelésünket. Ezeket megfigyelve, lehetőség nyílik arra, hogy a kötődéseinket fellazítsuk, mégpedig úgy, hogy az előre elkészített „nem fontos” dobozunkba átirányítva, mást is érzékeljünk a világból. Elképzelhetetlenül sok minden vesz bennünket körbe, amit nem vagyunk képesek érzékelni, látni, mert nem tartozik bele a megtanult világba. Marivi de Teresa (is) azt tanította nekünk, hogy nincs szükségünk magyarázatokra és tanárokra, csak lehetőségre és bátorságra ahhoz, hogy abbahagyjuk a nézést és megjelenjen helyette a látás.
Alapvetően elszakadni a linearitás talajától az egyik legmeghatározóbb harcos tett, amit megtehetünk az észlelés szabadságáért. Elszakadni a személyes leltártól, ami bekorlátozza az életünket. Persze ez nem olyan egyszerű, mert ahogy Marivi is mondta: -„Mi emberek, hiszünk abban, hogy olyan fontosak vagyunk, hogy minden fölött állunk. Ez az arrogancia arra késztet bennünket, hogy a dolgokat az ész szűrőjén keresztül lássuk.”
Te mit gondolsz? Képes vagy NEM-et mondani az önfontosságra?

Életem meghatározó, gyakran sorsfordító pillanatait, eseményeit, megtapasztalásait ezekben a táborokban éltem át. Mindig úgy alakult, hogy Tibor akkor írt -“egészen véletlenül”-, hogy lesz megint tábor, amikor valamit nem tudtam megoldani az életemben. Sikerült itt a veszteségeimet elengednem sok sok berögzült rossz mintával együtt. Megtapasztalhattam milyen igazán szabadnak lenni, Nő-nek lenni minden címke nélkül, szabadon táncolni, elfogadni magamat és másokat olyannak, amilyen épp. Sikerült megtapasztalni milyen a kis állandóan kattogó, “körülöttem forog a világ” elméből kilépni és rájönni, hogy van valami sokkal nemesebb, nagyobb és fontosabb dolog saját magamnál. Hogy mi ez? A táborban mindenki megtalálhatja a választ.

Katona Eszter

Minden tábor után más-más dologról került le a lepel. Sikerült túljutnom a nagy önsajnálatomon, aztán a tökéletesség érzésén, majd a “megmondom én a másiknak, hogy mit csináljon” című színdarabon, és sikerült túljutnom a szeretet nevében történő pusztításaimon.
Mivel a táborban nincs félrebeszélés, hazudozás, elkerülő út, így marad a meztelen igazság, a valódiság. Így jutottam egyre és egyre közelebb saját, igazi valóságomhoz, így jutottam el a szívembe.
Most itt tartok.
Tibor nélkül nem ment volna.

Hegedűs Beáta

A táborok után mindig azzal a megerősítéssel megyek haza, hogy bennem van az az erő, ami előre visz. Tudatosít, hogy bármilyen helyzetet meg tudok oldani, mert csak rajtam múlik minden. Nem véletlenül vagyok benne a helyzetekben és ha én változok akkor a helyzet is változni fog. Csak kell hozzá bátorság, hogy megtegyem.
Így volt ez, amikor nagyon sokáig benne voltam a házasságban, amiről tudtam, hogy nem működik és nem is fog. Vasárnap hazajöttem a táborból, hétfőn bementem a bíróságra és beadtam a válásomat! Simán ment minden, azóta is tudom: jó döntés volt. A tábor megadta azt a plusz lökést, amire szükségem volt. Vagy például a munkahelyváltás: régóta éreztem, hogy nekem ez nem jó. Hazajöttem a táborból és már tudtam nem maradok ott a régi helyemen. Ahogy ezt eldöntöttem be is ugrottak ötletek, hogy mit akarok, már jöttek is a segítők, hogy hova menjek. Egy hónap múlva már az új munkahelyemen voltam. Vagy például az apámmal való kapcsolatom. Mikor a táborban csináltunk egy állítást vele kapcsolatba sok minden a helyére került bennem. Nem azt mondom, hogy könnyű, de így fogadom el.

Hágel Edit

Minden tábor után azt érzem, hogy van erőm megtenni azt, amit addig nem mertem.
Csodálatos emberekkel találkoztam, nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem őket. Nagyon nehéz élethelyzeteken segített már át Tibor, más nézőpontból látom a dolgokat, és pont ez a cél, hogy a sok álarc és sallang mögött meglássam azt, ami tényleg ott van. Sokat kellett dolgoznom azon, hogy egyáltalán merjek beszélni az életemről, elfogadjam az érzéseimet és ne másoknak akarjak megfelelni. Ehhez a táborokban olyan módszereket ismertem meg, amiket a mindennapi életben is jól lehet használni.
Életem legjobb döntése volt, hogy elkezdtem Tibor táboraiba járni.

Erdős Erika

Minden tábor után szárnyalok. Valahogy sokkal könnyebben veszem az akadályokat. Alig várom, hogy megint eljöjjön a következő. Sok kérdésemre megkapom a választ, olyan látomásaim, élményeim vannak, amiket nem mindennap tapasztalhatok meg. Egyszerű technikákat kapok a kezembe, amiket bármikor meg tudok csinálni, illetve, bárkinek, aki kéri, át tudom adni.
“Táborfüggő lettem”, persze a jó értelemben!

Dúró Magdolna Írisz

Telefon / Viber

+36 30 397 0012

Skype

Vesztróczi Tibor

14 + 5 =